LeluxBel direct!
085 400 00 87

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonne-energie opwekken,

Met onze geavanceerde zonnepanelen wekt u uw eigen duurzame energie op. Slim voor uw woning, het klimaat en uw portemonnee.

 

Het opslaan en gebruiken van zonne-energie

Middels de thuisbatterij kun u goedkope energie uit uw zonnepanelen opslaan.

De Lelux thuisbatterij werkt met én zonder zonnepanelen. Hoe? De thuisbatterij laadt automatisch bij de laagste stroomtarieven. Het maakt niet uit of deze van uw zonnepanelen komt of van het stroomnet. Zo verbruikt u zelf altijd de allergoedkoopste stroom.

Lelux slimme sofware zorgt er voor dat uw zonnepanelen en thuisbatterij zo goedkoop mogelijk energie kan opslaan en kan benutten voor thuis of op de zaak.

Verdien aan netstabilisatie

Door de flinke groei van hernieuwbare energie is er steeds meer onbalans op het landelijke stroomnet. Met netstabilisatie brengt u de opwek en vraag naar stroom in balans. Dit doet u door groene stroom op te slaan en later te gebruiken of terug te leveren. Zo maakt u zelf gebruik van de allergoedkoopste stroom en levert u terug tegen de hoogste prijzen. Als u nu aan dynamische uurprijzen denkt, dan denkt u in de goede richting. Maar wanneer vraag en aanbod in de praktijk tóch niet blijken te matchen lopen de stroomprijzen per kwartier of zelfs per minuut nog veel verder uiteen.

Dit werkt zowel via dynamische uurprijzen op de day-aheadmarkt, als op de dag zelf via de onbalansmarkt. Op deze markten is stroom goedkoop wanneer er veel hernieuwbare stroom beschikbaar is en duurder op momenten wanneer gas en kolencentrales bijspringen. Op de day-aheadmarkt behaalt u al rendement, maar op de onbalansmarkt liggen de prijzen veel verder uiteen. Hier is het rendement dan ook velenmalen hoger.

 

Het is maatwerk en daarom bespreken wij uw wensen in een persoonlijk gesprek en komen met de juiste oplossing.